Gümüş, yaptığı yazılı açıklamada, şunları söyledi; “19 Aralık 1978’de başlayan 26 Aralık’a kadar süren Maraş olayları vesilesiyle anma etkinliği yapılacaktır. Barış ve Demokrasi Partisi Elbistan İlçe örgütü olarak Alevi, Kürt, demokrat, aydın vicdan sahibi olan bütün çevreleri 19 Aralıkta Maraş'ta yapılacak anma etkinliğine katılmaya ve destek olmaya davet ediyoruz.
Cumhuriyet tarihinde ailevilere dönük 10'un üzerinde katliam ve katliam girişimlerinde bulunulmuştur. Dolayısıyla bu zihniyetin ürünü olan Maraş olaylarını da unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız. Susmak ve unutmak, onaylamak ve meşrulaştırmaktır.
Şuna inanıyoruz ki vicdan ve öz sahibi hiç kimse böylesi bir katliamı onaylamaz, her şeyleri kara olanlar dışında. Bu katliamcı zihniyete dur demek için 19 Aralık Pazar günü başta Maraş katliamının mağduru aleviler olmak üzere bütün demokrat, aydın ve vicdan sahibi olan halkımızı Maraş'a gitmeye davet ediyoruz. Güçlü bir sahiplenmeye, çalışanlara cevap olmaya ve kirli oyunları içinde boğmaya davet ediyoruz.”