21 Aralık Salı günü Saat 12’den itibaren Elbistan’da 3 noktadan dağıtılacak olan Aşure için kamuoyunu bilgilendirmek için Elbistan Sanayici ve İşadamları Derneği’nin toplantı salonunda bir basın açıklaması yapıldı.
Açıklamaya ELSİAD Başkanı Emin Polat ve Genel Sekreter Kamil Üzüm, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Elbistan Şubesi Başkanı Ali Rıza Cimikoğlu, Elbistan Tüm İşçiler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Fatih Kuzu, Cemre Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Halide Yıldırım ve Genel Sekreter Seda Solak katıldı.
“Aşure, Dayanışma ve Kaynaşmanın, Hoşgörünün Sembolüdür”
İlk olarak bir açıklama yapan ELSİAD Başkanı Emin Polat, aşurenin önemine değinerek, “Hicri aylarımızdan Muharrem ortak bir hüzün günü olduğu kadar Hz. Hüseyin'in adalet, hak ve hakikat ilkesini korumak için gösterdiği direnişin de sembolüdür. Geçmişte yaşanılan bu müessif olayın birlik ve beraberliği zedeleyemeyeceğinin açık göstergesi günümüzde yaşatılan Aşure geleneğidir. Aşure, dayanışma ve kaynaşmanın, hoşgörünün sembolüdür. Aşure yemeğindeki çeşitlilik ve farklı nimetlerin bir araya getirilmesi farklılıkların nasıl bir zenginlik oluşturduğunun ispatıdır. Milletimiz, aşure geleneğini yüzyıllardır sürdürerek, birlikte yaşamanın en güzel örneğini göstermekte, sevinci ve hüznü paylaşmakta, birlik ve beraberliği pekiştirmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, Kerbela şehitlerini rahmetle anıyor, Muharrem ayının ve aşure gününün barış ve kardeşliğe vesile olmasını diliyorum” dedi.
“Allah, Hz. Hasan ve Hüseyin Şefaatini Biz Kullarından Esirgemesin”
Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Elbistan Şubesi Başkanı Ali Rıza Cimikoğlu ise, “ 12 İmamların ve Kerbela şehitlerinin yasını tuttuğumuz bu günlerde Hz. Hüseyin’in haksızlığa karşı direnen zalimin önünde eğilmeyen başı olabilmek, bu inançlı ve onurlu duruşunu gelecek kuşaklara taşıyabilmek umuduyla çokluk içinde birliğin güzel bir örneği olarak Alevisiyle, Sünnisiyle beraber güzel günler yaşamak nasip eylesin. Allah Hz. Hasan ve Hüseyin şefaatini biz kullarından esirgemesin” dedi.
“Dağıtılacak 3 Noktaya Hepinizi Bekliyoruz”
Elbistan Tüm İşçiler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Fatih Kuzu ise, “Muharrem ayında yönetim kurulu kararıyla yapılacak olan etkinliğe katkıda bulunmayı düşündük. Muharrem ayının geleneği olan Aşurenin Elbistan halkına tanıtılması adına katkı sağlamayı düşünüyoruz. Salı günü dağıtılacak olan Aşurenin 3 bin kişiye 3 noktada dağıtılması hedefleniyor. Dağıtılacak 3 noktaya hepinizi bekliyoruz” dedi.
Son olarak sözü alan Cemre Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Halide Yıldırım ise, “Tüm halkımızı 21 Aralık Salı günü yapılacak olan aşure etkinliğimize davet ediyoruz” dedi.
Aşure dağıtımı Uzun Çarşı girişi, Malatya Caddesi ve Yunus Emre Mahallesi Saraykent girişinde yapılacak.