Anasayfa | Eczanelerimiz | İletişim-Künye | Resmi Kurum telefonları | Haber Ara | Sitene Ekle | RSS Kaynağı

HABER ARA


Gelişmiş Arama

EN ÇOK OKUNANLAR

Takvim

Sayaç

"Başbakan İl Sözü Vermediğinde Elbistan AKP'yi Sandığa Gömmeliydi"

19. ve 20. Dönem'de Anavatan Partisi'nden (ANAP) Kahramanmaraş Milletvekili olan Esat Bütün, Cizre ve Yüksekova İlçeleri'nin il yapılacak olmasının iktidar açısından yüz kızartıcı bir olay olduğunu, Başbakan Erdoğan'ın Elbistan mitinginde il sözü vermemesine Elbistanlının tepki göstermesi gerektiğini belirterek; "Başbakan Elbistan'a il sözü vermediğinde Elbistan'ın orada AKP'yi sandığa gömmesi lazımdı" dedi.
Yorumlar  Yorum Sayısı : 5 Tarih  Tarih : 24 Aralyk 2010 11:28

Yıllardır il olmayı bekleyen Elbistan yerine hükümetin Şırnak’ın Cizre İlçesi ile Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nin terör nedeniyle il yapmaya yönelik çalışma başlattığına dair haberlerin çıkması birden Elbistan’ın gündemini oluşturdu.

“İl Olmak İçin Doğudakiler Gibi isyan Çıkarmak Gerekiyor”

Cizre ve Yüksekova İlçeleri’nin il yapılacak olmasına bir tepki de Anavatan Partisi Eski Kahramanmaraş Milletvekili Esat Bütün’den geldi. Türkiye’de artık ilçelerin il yapılması noktasında farklı kriterlerin uygulandığını söyleyen Bütün; “ Demek ki il olmak için yasal kriterler yetmiyor doğudakiler gibi isyan çıkarmak gerekiyor herhalde. Türkiye’de son 15-20 senedir enteresan şeyle oluyor. Birincisi gerçekten bu hakların hak ve hukuk çerçevesinde alınması gerekirken ya Kilis’de, Osmaniye’de olduğu gibi belediye başkanlarının ölmesi ve seçim nedeniyle oluyor, ya da teör nedeniyle il oluyor. Bu da gerçekten hem insan hakları hem de demokrasi açısından son derece sakıncalı, hukuk dışı bir olay. Yani normalde bir il için kriterler gerekir. Birincisi; coğrafi durum, nüfus ve ekonomik durum dikkate alınması gerekirken maalesef özellikle de 90’dan sonra normal il olma kriterleri dışında yeni kriterler gelişti. Bu da çok düşündürücü ve yanlış şeyler” dedi.

“Anavatan Partisi Elbistan’ın İl Olma Altyapısını Hazırlamıştı”  

‘Sizin bu açıklamalarınız üzerine Elbistan Anavatan Partisi iktidarında neden il yapılmadı diye soracaklar. O zaman cevabınız ne olur’ şeklindeki sorumuzu da yanıtlayan Esat Bütün; “Geçmişe dönmenin bir anlamı yok. Anavatan döneminde 5-6 tane ilçe il yapıldı. Kırıkkale gerçekten hak etmişti, Aksaray gerçekten hak etmişti, Bartın hak etmişti. Öyle oy kaygısıyla ve terör nedeniyle hiçbir ilçe Anavatan döneminde il yapılmadı. Elbistan’ın il olması için hazırlıklar yapıldı. Bu hazırlıklar kapsamında kasaba olan Ekinözü ve Nurhak ilçe yapıldı, Tanır da ilçe yapılıyordu ama maalesef o zaman Afşinliler engellediler. Zaten altyapısı hazırlanmıştı, il olmaya hazır hale gelmişti, Anavatan Partisi iktidarı 1991 yılında bitti ve öyle kaldı. Anavatan Partisi Elbistan’ın il olma altyapısını hazırlamıştı ama ondan sonra gelen iktidarlar maalesef il olma kriterlerini dikkate almayarak başka kriterlerle il yapmaya başladılar. Tabi Elbistan’da inançlı, vatansever bir takım insanlar, ülkesini seven bir takım insanlar bu tür şeylere tenezzül etmediler” dedi.

“Cizre’nin, Yüksekova’nın İl Olması İktidar Açısından Yüz Kızartıcı Bir Olay”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Elbistan mitingine de değinen Bütün; “Başbakan seçimlerde geldi, il olmayacağını söyledi. Ama buna rağmen seçimlerde Elbistanlılar bunu ödüllendirdiler. Yani Elbistanlıların da dikkatli oy vermesi gerekir. Başbakan oraya geliyor il yapmayacağını söylüyor ama Elbistanlılar sanki bunu kabul etmiş gibi ödüllendiriyorlar. 8 senede Elbistan’da taş üstüne taş konmazken iktidarın oyları artıyor. Yani Elbistan’ın da ‘hiç yapmayanlarla yapanlar bir olur mu?’ diye kendisine sorması lazım, buna göre değerlendirmesi lazım. Siz hiçbir şey yapmayanları halen ödüllendirir, halen oy vermeye devam ederseniz adam niye yapsın ki. Karşılıksız vermek Allah’a mahsusken bugün Türkiye’de sadece Elbistan karşılıksız veriyor. Bugün Cizre’nin, Yüksekova’nın il olması iktidar açısından, kanun açısından, anayasa açısından yüz kızartıcı bir olay. Yani devlet ‘ben sizinle baş edemiyorum, sizi ödüllendiriyorum’ diyor. Böyle bir saçmalık olabilir mi?

Başbakanda son zamanda yeni bir moda gelişti, eskiye dönmek. Senin görevin ney, 8 senedir bu ülkede hükümet değil mi, başbakan değil mi? Elbistanlılara soruyorum, Elbistan’da bir dikili ağaçları var mı? Bizim dönemde B Ünitesi başladı, bitecek şekilde anlaşmaları yapıldı ve bitti. 8 senede C Ünitesi’nin ihalesini yapamadılar. Bu hükümet değil mi? Nasrettin Hoca’nın hırsızın hiç mi suçu yok fıkrası misali bu hükümet 8 sende ne yaptı? Kahramanmaraş’tan Gaziantep’e giderken utandım, çünkü daha Narlı Köprüsü eski şeklinde duruyor. Kahramanmaraş-Gaziantep arasındaki 30 kilometrelik otoyol bağlantısı halen yapılmamış. Ondan sonra hükümet çıkıyor ‘şu kadar kilometre bölünmüş yol yaptık’ diyor.  Eğer biracık gururu varsa, birazcık izzeti nefisi varsa Kahramanmaraş’ı da, Elbistan’ı da sırf bu yüzden AKP’ye oy vermez. Şimdi bütün Elbistanlılara soruyorum, 8 senedir Elbistan’a, Kahramanmaraş’a bir ağaç dikildi mi?, neden C ünitesi yapılmadı, neden Adatepe barajı bir adım ileri gitmedi, neden Söğütlü Barajı yapılmadı? Bir adım atılmadı. Karakuz Barajı’nın projesi hazırlanmış temeli atılacak hale gelmişti, Adatepe barajı yüzde 64 seviyesindeydi. Ne oldu şimdi? Niye bunların hesabı sorulmuyor. ‘Efendim Anavatan zamanında il yapılacaktı ama olmadı’ deniliyor. Peki bunlar armut mu topluyor? Neden şimdi Cizre ve Yüksekova’yı il yapıyorlar? Elbistan, her şeyiyle ili hak etmiş durumda. Bunun hesabı sorulması lazım” dedi.

“Türkiye’de Artık Tehdit Edene Meme Veriliyor”

Anavatan partisi Eski Kahramanmaraş Milletvekili Esat Bütün son olarak, ‘Elbistan sizce nasıl il olur?’ sorumuza da şu sözlerle cevap verdi; “Elbistan’ın hizmet yapanı değerlendirmesi lazım. Ben milletvekiliyken Elbistanlı her gün ‘Elbistan ne zaman il olacak, Adatepe, Söğütlü, Karakuz Barajları ne zaman yapılacak, B ve C Üniteleri ne zaman yapılacak’ diye soruyorlardı. Sadece birkaç odunla, kömürle oy verirsen Elbistan il olmaz. Elbistanlının bunları sorması lazım, ‘8 senedir ne yapıldı?’ diye sorması lazım. Başbakan Elbistan’a il sözü vermediğinde Elbistan’ın orada AKP’yi sandığa gömmesi lazımdı. İşte o zaman Elbistan il olur. Bugün Türkiye öyle bir hale geldi ki artık haklı olan hakkını alamıyor, sadece ağlayana veya tehdit edene meme veriliyor. Türkiye’de bu hükümet döneminde tehdit ve şantajla haklar alınır hale geldi. Bu çok acı ve üzüntü verici bir durum.”

Bu haberi paylaş: Google Favorilerime Ekle Google Facebook'a GönderFacebook Yahoo'ya EkleYahoo Digg'e EkleDigg Del.icio.us'a EkleDel.icio.us
 
Tavsiye Et Tavsiye Et | Yorum Yaz Yorum Yaz

Bu habere toplam 5 yorum yazylmy?tyr.

alihas [ 25 Aralyk 2010 22:57 ]

Siz daha zehirlenmeye devam edin. anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az...

kemalkaya [ 24 Aralyk 2010 22:06 ]

senin partiyi sandıga gömdükya daha ne istiyorsun.il olamadık diye adam gibi adam tayyip bey i ve durmuş küçük beyi elbistanda mahcup etmeyiz bir dahaki seçime inadınıza yine akp yine akp

eyup erdoğan [ 24 Aralyk 2010 17:57 ]

sayın bütün iki dönem millet vekilliğin ada tepe ile başladın kumlu ile bitirdin üstelikde mesut yılmaz gibi bir liderin yanında cuntacılara çanak tutarak. senide gördük sayın bütün.hala anavatan partis i halali kuruyorsun. cindorukla birleştiniz daha ne istiyorsunuz onun yanına gitmenizi tavsiye ederim.

süleyman [ 24 Aralyk 2010 17:21 ]

doğru söze ne denir?

Yorumların tamamını okumak için tıklayın.

Adnan Güllü Adnan Güllü
WASHINGTON ANITI ve OSMANLININ HEDIYESI

Tarihçi

Zafer Eren Zafer Eren
KIRMIZI VE GRI

DÜZ AYNA

A.Ihsan Kuyumcu A.Ihsan Kuyumcu
YOL AYRIMI

Sair-Yazar-Ressam

Mustafa Eslik Mustafa Eslik
YÖNETICILIK, LIDERLIK VE DUYGUSAL ZEKA

Yazar

Mahir Baspinar Mahir Baspinar
CÜCÜK TEPE (!)

Sair-Yazar

Hanifi Kara Hanifi Kara
EFENDILER EFENDISI'NE

Egitimci, Sâir ve Yazar

Sait Çolakoglu Sait Çolakoglu
ANAMIZ

Sair

Ömer Çay Ömer Çay
SEFA GELDIN RAMAZAN

Sair

Bilal Ay Bilal Ay
SUÇ KIMIN?

Ziyaretçi Defteri

OKU

YAZ

Gazetemiz

Önceki Gazeteler İçin Tıklayınız

Elbistan'da Hava


RSS Kaynağı 

Sitemizdeki yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
bizimelbistangazetesi.Com © 2007-2025 Tüm Hakları Saklıdır.Kardeş Site www.bizimogretmenler.com Düzenleme: Kosker - www.bizimogretmenler.com