Şırnak’ın Cizre ile Hakkari’nin Yüksekova İlçeleri’nin hükümet tarafından il yapılmasına yönelik çalışma başlatılmasına Elbistan’daki tepkiler devam ediyor.
Son olarak Doğa Savaşçıları Çevre Örgütü Elbistan Temsilcisi Poyraz Poyrazoğlu da yazılı bir açıklama yaparak tepkisini dile getirdi.
“İl Konusu Demeçlerle Geçiştirilmemeli”
Elbistan il olmayı hak eden bir ilçe olduğu en son Akdeniz Üniversitesi Alanya İşletme Fakültesi’nce hazırlanan raporla da bir kez daha kanıtlandığını belirten Poyrazoğlu; “Cizre ve Yüksekova ilçelerinin güvenlik nedeniyle il yapılmasının gündeme gelmesiyle birlikte, Elbistan’ın il olması da konuşulmaya başlanılmıştır. Önemli bir hususta geçmişte Milli Güvenlik Kurulunun güvenlik nedeniyle, Enerji Konsey ininde bölgemizin Enerji Başkenti olması vesilesiyle Elbistan’ın il olması istenmişti. İl konusu demeçlerle geçiştirilmemelidir. Elbistan’ın il yapılması için, aynen Ceyhan Nehri’ni kurtarma komitesinde olduğu gibi ortak aklın devreye girmesi gerekmektedir. Bunun içinde acilen Elbistan’ı İl Yapma Platformu oluşturulmalıdır. Bu platform en kısa zamanda Elbistan’ı İl Yapma Derneği’ni kurmalıdır. Ceyhan Komite başkanlığında olduğu gibi bana bir görev düşerse hazırım” dedi.
“İl Olmamızı Gerçekleştirecek İradeyi Kullanacak Olan Mercii AK Parti Hükümetidir”
Elbistan’ın il olma konusunda AK Parti Elbistan ilçe Teşkilatı’na ve Elbistan Belediye Başkanı Avukat Durmuş Küçük’e büyük görevler düştüğünü ifade eden Poyraz Poyrazoğlu; “Çünkü İl olmamızı gerçekleştirecek olan iradeyi kullanacak olan mercii AK Parti hükümetidir. Eğer üzüm yemek istiyorsak AK Parti İlçe Yönetimi ve Elbistan Belediye Başkanı’nın öncülüğünde, siyasilerin ve sivil toplum kuruluşlarının katılacağı bu platformun acilen oluşturulup, heyetler halinde Ankara’ya çıkarma yapılması gerekmektedir. Bilindiği gibi geçmişte böyle bir heyet oluşturuldu ve Çankaya köşküne kadar ziyaretlerde bulunduk. Rahmetli Ecevit hariç tüm siyasi liderler Elbistan’ın il olmasını canı gönülden desteklediler. Rahmetlik Ecevit’in yerine de o zamanki DSP grup başkan vekilİ Ali Ilıksoy bizleri kabul ederek Elbistan’ın il yapılmasına destek vermişti. Geçmişte pek çok fırsatlar olmasına rağmen ne yazık ki değerlendiremedik. 2011 yılında genel seçimler var, büyük ihtimal ki Sayın Bülent Arınç’ın arz ettiği gibi il sayısı 100 veya 120’ye çıkabilir. İl konusunda gerek Sayın Cumhurbaşkanımızın gerekse de Başbakanımızın da Elbistan’ın il olmasına büyük destek vereceğine canı gönülden inanıyorum. Öyleyse, haydi Elbistanlılar yüzüstü çok süründün, ayağa kalk ve bu fırsatı kaçırma. Tüm Elbistanlıları, Afşinlileri, Göksunluları, Nurhaklıları, Ekinözülüleri, Darendelileri, Gürünlüleri ve Sarızlıları göreve çağırıyorum” dedi.