Elbistan’a bağlı Köseyahya Köyü’nde 1992 yılında kimliği belirsiz bir erkek cesedi bulundu. Yapılan araştırmalar sonunda cesedin 45 yaşındaki Şıho Gökot’a ait olduğu tespit edilirken, olayla ilgili yürütülen soruşturma sonuçsuz kaldı.
Cinayetin üzerinden 19 yıl geçti ve zaman aşımına bir yıl kala Elbistan İlçe Jandarma Komutanlığı Şıho Gökot dosyasını yeniden açtı.
Alınan bilgilere göre cinayeti aydınlatmak için kolları sıvayan jandarma, ilk olarak Şıho Gökot’un öldürülmeden önce en son kimlerle görüştüğü, kimlerle sorunu olduğu, en son nerede görüldüğü, nerelere gidip-geldiği, Gökot’u kimlerin ve neden öldürmüş olabileceği konusunda geniş çaplı bir araştırma yaptı. Araştırma sonunda elde ettiği parçaları birleştiren jandarma, Şıho Gökotu aynı köyden ve Gökot ile husumetleri bulunan G.B., S.M., ve D.M. isimli 3 kişinin öldürmüş olabileceği üzerinde durmaya başladı. Bunun üzerine jandarma soruşturmayı daha da derinleştirerek 3 kişiyi teknik takibe aldı. Gerek teknik takip gerekse de araştırma ve istihbarı bilgiler sonunda jandarma, Şıho Gökot’u G.B., S.M., ve D.M.’nin öldürdüğüne dair çok ciddi bulgu ve delillere ulaştı.
8 ay süren yoğun ve titiz çalışma sonunda Elbistan İlçe Jandarma Komutanlığı olayla ilgili topladığı tüm bilgi ve delilleri Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığı’na sundu.
Mahkeme, İddianameyi Kabul Etti
Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığı, 19 yıl önce işlenmiş cinayeti aydınlatan jandarmadan gelen bilgi ve deliller ışığında Sıho Gökot davasının yeniden açılmasına karar verip iddianame hazırlayarak Elbistan Ağır Ceza Mahkemesi’ne sundu. Mahkeme, başsavcılığın iddianamesini kabul ederken, G.B., S.M. ve D.M. hakkında da yakalama kararı çıkarttı.