2011 Yılı İlçe İdare Şube Başkanları Toplantısı’nın ilki dün saat 14.00’de Elbistan kaymakamlığı Toplantı Salonu’nda Kaymakam Metin Maytalman’ın başkanlığında yapıldı. Müdürlerin kurumları hakkında başta Kaymakam Metin Maytalman olmak üzere diğer kurum amirlerini bilgilendirme, 2010 yılındaki çalışmaları anlatması amacıyla gerçekleştirilen toplantıda ilk olarak Elbistan İlçesi Müftü Ramazan Tolan sunum yaptı.
Kaymakam Adayı Necdet Özdemir’in de yer aldığı toplantı da Ramazan Tolan’ının sunumundan önce toplantı hakkında bir açıklama yapan Elbistan Kaymakamı Metin Maytalman şunları söyledi; “Bu toplantı ile hem kurumlarımızı daha iyi tanıyacağız hem de geçtiğimiz yılda yapmış oldukları çalışmalarla ilgili olarak bilgi almış olacağız. Bunun yanında kurum müdürlerinin sunum yapma kabiliyetleri gelişecek, kurumlar arasındaki diyalog da daha iyi artmış olacak. Ayrıca basın yoluyla da halkımız kurumların çalışmaları hakkında bilgi sahibi olacaklar.”
Daha sonra İlçe Müftüsü Ramazan Tolan, sunumu yaparken şu bilgileri verdi; “Elbistan İlçe Müftülüğü; 1 müftü, 3 vaiz, 1 şef, 3 memur, 1 şoför, 1 hizmetli, 24 Kur’an Kursu öğreticisi ve 131 din görevlisi olmak üzere toplam 163 kadrolu ve 38 ders ücretli öğretici ile din hizmetlerini sunmaktadır. 37 Yeni din görevlisi kadrosuna ihtiyaç vardır. İlçe merkezinde 48, kasaba ve köylerde 81 olmak üzere toplam 129 cami bulunmaktadır. İlçe merkezinde 4 yeni camiye ihtiyaç vardır. Merkezde 21 kasaba ve köylerde 24 olmak üzere toplam 45 Kur’an Kursu bulunmaktadır. İlçe merkezinde 2, kasaba ve köylerde 8 olmak üzere toplam 10 yeni Kur’an Kursuna ihtiyaç vardır. 2010 Yılı içerisinde 11 adet yeni Kur’an Kursu inşa edilmiş resmi işlemleri yapılmış ve hizmete açılmıştır.2010 Yılı haziranında kurslarımızdan 525 öğrenci mezun olmuş,5 öğrencimiz hafızlığını tamamlayarak diplomasını almıştır. Yaz Kur’an Kurslarına 2972 öğrenci devam etmiştir. Güz döneminde 1168 öğrenci kaydedilmiş olup halen bu öğrenciler kurslarımızdaki öğrenimlerine devam etmektedirler.2 Kız,1 Erkek yatılı Kur’an Kursumuz mevcuttur. 2010 Yılı içerisinde müftülüğümüzde 2200 hac ön kaydı yapılmış, bunlardan 220 şahıs kesin kayıt hakkı kazanarak hacca gitmiştir. 267 Kişi umre kaydı yaptırmış ve umreye gitmiştir. Hacca ve umreye gidenlere eğitim seminerleri verilmiş, aşıları yaptırılmış, uğurlama ve karşılama programları icra edilmiştir.”
2011 Yılı İlçe İdare Şube Başkanları Toplantıları 9 Şubat-1 Mart 2011 tarihleri arasında devam edecek.