14 Şubat Tarihinde idrak ettiğimiz Mevlid Kandili münasebetiyle Elbistan E Tipi Ceza İnfaz Kurumunda kalan hükümlü ve tutuklulara konferansa veren İlçe Müftümüz Ramazan Tolan konferansta Mevlid kandilinin önemine değinerek şunları kaydetti.”Efendimizin doğumu insanlık için kutlu bir doğum olmuştur. O günden sonra hiçbir şey eskisi gibi olmadı, çocukluğu, gençliği ve yaşamının her döneminin örnek alınacak bir hayat olduğu için, Muhammed’ül-Emin denilmiştir. Herkese nasip olamayacak bir güven duygusunun, Allaha inancı olmayan bir topluluğun bile her halinden emin oldukları ve güvendikleri tek insan olma özelliğinin, başka hiç kimsede olmadığı sadece bu özellik bile onu insanlığın önderi yapacak kadar büyük ve dönemin sosyal hayatının ihtiyacı olduğu görülmüştür” dedi.
Tolan ayrıca, Peygamberimizin, dünya hayatında tüm insanlığa yol gösterecek bir takım değerleri de dünya insanıyla tanıştırdığını, bu değerlerin başlıca doğruluk ve sadakat, güven, iffet, sevgi, saygı ve hoşgörü kavramları olduğunu örnekleriyle dile getirdi.
Elbistan E Tipi Ceza İnfaz Kurum Müdürü Oktay Yıldırım ise yaptığı açıklamada, “Bu tür etkinliklere herkesin ihtiyacı olduğu gibi, kurumumuzda kalan Hükümlü ve Tutukluların da ihtiyacı vardır. Müftümüzün kurumumuza gelerek bu yöndeki ihtiyacı gidermesi ve kurumumuz da kalan Hükümlü ve Tutukluların ıslahına yönelik vermiş olduğu destekten dolayı kendilerine şahsım ve kurumum adına teşekkür ediyorum.” dedi.
Konferansa, Elbistan İlçe Müftümüz Ramazan Tolan, Elbistan İlçe Vaizi İshak Selük, Kurum ikinci Müdürü Musa Ocak ve Kurum Öğretmeni Şerafettin Yıldırım katıldı.