Pazar günü Pınarbaşı Kale Restoran’da öğle yemeğinde basın mensuplarıyla bir araya gelen Maraşder Genel Başkanı Avukat Şaban Kurt, yemeğin ardından AK Parti Elbistan İlçe Teşkilatı’na geçti ve 12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak olan seçimlerde AK Parti’den Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı olduğunu açıkladı.
AK Parti’nin 2007 seçimlerindeki yüzde 46 olan oy oranının 2011 seçimlerinde daha da artacağına inandığını belirten Kurt; “Sosyal yaşam devlete, AK Parti’ye sorumluluklar yüklediği gibi, vatandaşlarımıza da sorumluluklar yüklüyor. Biz diyoruz ki bu bölgeye Kahramanmaraş’a çalışmalarıyla, tecrübesiyle ve ufkuyla kim sahip çıkacaksa onu mecliste görmek için gayret göstersinler. AK Parti’nin önümüzdeki hafta yapacağı temayülde AK Parti delegeleri oyunu bu vasıfları taşıyan aday adayına oyunu versin, vatandaşlarımız bu vasıflarda milletvekili aday adayına sahip çıksın. Ben de Av. Şaban Kurt olarak 2011 yılı genel seçimlerinde AK Parti’den Kahramanmaraş milletvekili aday adaylığımı sizlerin aracılığıyla tüm halkımıza açıklıyor, bölge halkımızın, AK Parti’lilerin ve AK Parti delegelerimizin desteklerini bekliyor, saygılar sunuyorum” dedi.
Avukat Şaban Kurt, 1971 Elbistan doğumlu. 1997 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan sonra vatani görevini yerine getiren Kurt, 1999 yılında serbest avukatlık yapmaya başladı. 2006 yılında Kahramanmaraş ve İlçeleri Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin (Maraşder) Genel başkanı oldu. Şaban Kurt, 2007 genel seçimlerinde de AK Parti’den Kahramanmaraş milletvekili Aday Adayı oldu.
