Anasayfa | Eczanelerimiz | İletişim-Künye | Resmi Kurum telefonları | Haber Ara | Sitene Ekle | RSS Kaynağı

HABER ARA


Gelişmiş Arama

EN ÇOK OKUNANLAR

Takvim

Sayaç

"Elbistan Dışına Sevkler Azaldı"

Elbistan Sağlık Grup Başkanı Dt. Betül Batur, Son yıllarda Elbistan'da sağlık alanında yapılan yatırımların ardından Elbistan'dan çevre illere sevk edilen hasta sayısının azaldığını söyledi.
Yorumlar  Yorum Sayısı : 0 Tarih  Tarih : 15 Mart 2011 11:54

14 Mart Tıp bayramı nedeniyle bir açıklama yapan Elbistan Sağlık Grup başkanı Dt. Betül Batur ülkemizde Tıbhane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire adlı tıp okulunun açılış tarihi olan ve modern tıp eğitiminin başlangıcı olarak kabul edilen 14 Mart 1827 gününün tıp bayramı olarak kutlandığını söyledi.

Açıklamasında gerek Elbistan’da gerekse de Türkiye’de yapılan sağlık yatırımlarına da değinen Batur şunları söyledi; “İnsanların sağlıklı bir hayat sürmesi için çaba gösteren tıp bilimi, sürekli ilerleme içerisinde olan dinamik bir bilim dalıdır. Türk tıp camiası da, üstün çaba göstermek suretiyle yaşanan bu dinamizmin dışında kalmayarak bu ilerlemelere önemli katkılarda bulunmaktadır.

Devletimiz, sosyal devletin gereği olarak sağlık hizmetlerini temel bir insan hakkı olarak kabul etmiş ve bu anlayıştan hareketle özellikle son yıllarda sağlık alanında büyük atılımlar gerçekleştirilmiştir. Sağlık hizmetlerinin kalitesinin yükseltilerek evrensel ölçütlerin en kısa zamanda yakalanabilmesi, herkese eşit ve yeterli bir şekilde ulaştırılması ile sağlık sektörümüzün bütün sorunlarının çözülmesi için çalışmalar yapılmaktadır.

Devletimizin yaptığı bu atılımların başarıya ulaşması elbette değerli sağlık çalışanlarımızın katkısıyla olacaktır. İlçemizde de son yıllarda yapılan yatırımlarla vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinden yararlanmak üzere Elbistan dışındaki sağlık merkezlerine gitmeleri büyük ölçüde azalmıştır. Gerek Aile hekimliği uygulamasına geçilmesi, gerek mevcut hastanelerimizde yapılan iyileştirmeler ve açılan yeni üniteler tam anlamıyla hizmete girmesiyle hastalarımızın İlçe dışına gitmeleri önlenecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi, insanların daha sağlıklı ve daha mutlu hayat sürmesi için en güç koşullarda bile ilçemizde fedakârca hizmet vererek kutsal bir görevi yerine getiren değerli hekimlerimizin ve tüm sağlık çalışanlarımızın Tıp Bayramı’nı kutlar, başarılı çalışmalarının devamını dilerim.”

Bu haberi paylaş: Google Favorilerime Ekle Google Facebook'a GönderFacebook Yahoo'ya EkleYahoo Digg'e EkleDigg Del.icio.us'a EkleDel.icio.us
 
Tavsiye Et Tavsiye Et | Yorum Yaz Yorum Yaz

Adnan Güllü Adnan Güllü
WASHINGTON ANITI ve OSMANLININ HEDIYESI

Tarihçi

Zafer Eren Zafer Eren
KIRMIZI VE GRI

DÜZ AYNA

A.Ihsan Kuyumcu A.Ihsan Kuyumcu
YOL AYRIMI

Sair-Yazar-Ressam

Mustafa Eslik Mustafa Eslik
YÖNETICILIK, LIDERLIK VE DUYGUSAL ZEKA

Yazar

Mahir Baspinar Mahir Baspinar
CÜCÜK TEPE (!)

Sair-Yazar

Hanifi Kara Hanifi Kara
EFENDILER EFENDISI'NE

Egitimci, Sâir ve Yazar

Sait Çolakoglu Sait Çolakoglu
ANAMIZ

Sair

Ömer Çay Ömer Çay
SEFA GELDIN RAMAZAN

Sair

Bilal Ay Bilal Ay
SUÇ KIMIN?

Ziyaretçi Defteri

OKU

YAZ

Gazetemiz

Önceki Gazeteler İçin Tıklayınız

Elbistan'da Hava


RSS Kaynağı 

Sitemizdeki yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
bizimelbistangazetesi.Com © 2007-2025 Tüm Hakları Saklıdır.Kardeş Site www.bizimogretmenler.com Düzenleme: Kosker - www.bizimogretmenler.com