Anasayfa | Eczanelerimiz | İletişim-Künye | Resmi Kurum telefonları | Haber Ara | Sitene Ekle | RSS Kaynağı

HABER ARA


Gelişmiş Arama

EN ÇOK OKUNANLAR

Takvim

Sayaç

Büyük Zaferin 96. Yılı Kutlandı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 96. yıldönümü nedeniyle Elbistan Lisesi tarafından hazırlanan program, büyük beğeni topladı.
Yorumlar  Yorum Sayısı : 0 Tarih  Tarih : 21 Mart 2011 11:52

Altınküre Konferans Salonu’nda düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Elbistan Lisesi Okul Müdürü Mehmet Çam, “Her milletin kendine göre anlamlı günleri vardır. Türk milletinin anlamlı günleri pek çoktur. Tarihimizin hangi sayfasını çevirsek, göğsümüzü kabartan bir şeref levhası ile karşılaşırız. Tarihe mal olmuş böyle günleri bir bayram havası içinde anmanın anlam ve önemini yeni nesillere kavratmanın pek çok faydası vardır. Çünkü bu günler, en kıymetli varlıklarını savaş meydanlarında kaybettiği halde, kendisi karalar bağlasa da, ‘vatan sağ olsun’ diyen, ninelerimizin, cephelerde omuzlarında mermi taşıyan analarımızın bir armağanıdır. Bugünler vatanı uğruna kanını akıtan, savaş meydanlarında kefensiz yatan, şehitler ordusunun, şanlı gazilerin hatırasıdır. Bugünler çekilen sıkıntıların, yapılan fedakârlık ve kahramanlıkların bir neticesidir. Geçmişini bilmeyen toplumlar, geleceğini tayin edemez. Atatürk’ün ifadesiyle, ‘Türk genci ecdadını tanıdıkça daha büyük işler başarmak için kendinde kuvvet bulacaktır’. Çanakkale savaşlarının her anı tarihlere sığmayacak kahramanlıklarla doludur.”

            Konuşmanın ardından Elbistan Lisesi öğrencilerinin sunduğu programa geçildi. Günün anlam ve önemini belirten şiirin okunmasının ardından, slayt ve sinevizyon gösterimi yapıldı. Tiyatro gösterisinin ardından, Çanakkale’den Bir Ses isimli bölümde, öğrenciler kahramanlık türküleri seslendirdiler.

            Program, 18 Mart Çanakkale Zaferi nedeniyle okullar arasında düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile son buldu. Düzenlenen programa Elbistan Kaymakamı Metin Maytalman, Cumhuriyet Başsavcısı Esat Faruk Benli, Ağır Ceza Reisi Atilla Oğuz, Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Uzman, gaziler ve şehit aileleri, okul müdürleri ve davetliler katıldı.

Bu haberi paylaş: Google Favorilerime Ekle Google Facebook'a GönderFacebook Yahoo'ya EkleYahoo Digg'e EkleDigg Del.icio.us'a EkleDel.icio.us
 
Tavsiye Et Tavsiye Et | Yorum Yaz Yorum Yaz

Adnan Güllü Adnan Güllü
WASHINGTON ANITI ve OSMANLININ HEDIYESI

Tarihçi

Zafer Eren Zafer Eren
KIRMIZI VE GRI

DÜZ AYNA

A.Ihsan Kuyumcu A.Ihsan Kuyumcu
YOL AYRIMI

Sair-Yazar-Ressam

Mustafa Eslik Mustafa Eslik
YÖNETICILIK, LIDERLIK VE DUYGUSAL ZEKA

Yazar

Mahir Baspinar Mahir Baspinar
CÜCÜK TEPE (!)

Sair-Yazar

Hanifi Kara Hanifi Kara
EFENDILER EFENDISI'NE

Egitimci, Sâir ve Yazar

Sait Çolakoglu Sait Çolakoglu
ANAMIZ

Sair

Ömer Çay Ömer Çay
SEFA GELDIN RAMAZAN

Sair

Bilal Ay Bilal Ay
SUÇ KIMIN?

Ziyaretçi Defteri

OKU

YAZ

Gazetemiz

Önceki Gazeteler İçin Tıklayınız

Elbistan'da Hava


RSS Kaynağı 

Sitemizdeki yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
bizimelbistangazetesi.Com © 2007-2025 Tüm Hakları Saklıdır.Kardeş Site www.bizimogretmenler.com Düzenleme: Kosker - www.bizimogretmenler.com