Anasayfa | Eczanelerimiz | İletişim-Künye | Resmi Kurum telefonları | Haber Ara | Sitene Ekle | RSS Kaynağı

HABER ARA


Gelişmiş Arama

EN ÇOK OKUNANLAR

Takvim

Sayaç

"Elbistan, Belde Teşkilatlarını Bile Temayüle Taşıyamadı"

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı Ali Çevik, yazılı bir açıklama yaparak temayül yoklamasını ve AK Parti Elbistan İlçe Teşkilatı'nın yoklamadaki çalışmalarını değerlendirerek; "Afşin ilçemiz her köyün temsilcisi de dahil 600 kişiyle bilfiil sandık başında, kendi adaylarını desteklerken, Elbistan ise değil köy temsilcisi belde teşkilatlarını bile tamamlayıp taşıyamamıştır" dedi.
Yorumlar  Yorum Sayısı : 0 Tarih  Tarih : 23 Mart 2011 10:42

20 Mart 2011 Pazar günü yapılan temayül yoklamasında 113 oy alarak 100 aday adayı içerisinde 48. olan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı Ali Çevik, yazılı bir açıklama yaparak temayül yoklamasını değerlendirdi. Çevik, değerlendirmelerine şu ifadelere yer verdi; “Öncelikle bu seçim sürecinin Tüm Türkiye’mize hayırlı olmasını diliyor ve hayırla neticelenmesini temenni ediyorum. Malumunuz geçtiğimiz 20 Mart Pazar günü İlimizdeki bütün teşkilatlarımızın katıldığı temayül yoklaması yaşadık. Temayül adı üstünde “eğilim, ilgi, yatkınlık anlamına gelir” yani bir anlamda bu teşkilatlarımızın hangi isimlere yatkın ve ilgi gösterdiğini anlamak adına yapılan bir yoklamadır.

Gerçekte tam olarak böyle algılanması gereken bu yoklamanın çıkan sonuçları itibariyle çok farklı analizlere tabi tutulması gerektiğine inanıyoruz.

Genel itibariyle teşkilatların eğilimlerini göstermesi istenen bu yoklama aslında teşkilatların eğilimini göstermek yerine, sanki teşkilatları yönlendiren insanların eğilimini göstermiştir.

Yapılan temayül yoklamasının; teşkilatlarının kanaatini ölçmekten çok bir promosyon ve güç yarışına dönüştürüldüğü müşahede edilmiştir.

Diğer taraftan, birçok teşkilatımız karşılıklı oy değişimi anlaşması içerisine girdiği yönünde de iddialar vardır.

Ben özellikle kendi bölgem olan kuzey ilçelerimiz üzerinde durmak istiyorum. Afşin ilçemiz tamamen kendi adaylarını tercih etmiş, bu konuda da çok katı davranmıştır ve bunu kendileri açısından haklı da buluyoruz. Elbistan İlçemiz ise çok daha farklı bir durum ortaya koymuştur. Öncelikle, teşkilat kendi mensuplarını sisteme girememiştir. 600’e yakın oy verme potansiyeli olan ilçemizde, ancak 400 civarında kişiye yakın ismi sisteme girebilmiş ve bu 400 kişinin de tam anlamıyla sandıklarda oy vermesi sağlanamamıştır. Afşin ilçemiz her köyün temsilcisi de dahil 600 kişiyle bilfiil sandık başında, kendi adaylarını desteklerken, Elbistan ise değil köy temsilcisi belde teşkilatlarını bile tamamlayıp taşıyamamıştır.

Elbistan Teşkilatı yeni değişmiştir, zaman çok dardır vs. bunlar belki bir ölçüde mazur görülebilir, Ancak değişime engel olma girişimlerinin, böyle bir tabloyu ortaya koyduğu yönünde ise ciddi endişelerim vardır.

Yıllardır siyasi partilerde yapılan temayül yoklamalarında maalesef bu ve buna benzer durumlar yaşanmış ve yaşanacaktır. Bu durumda zaten Başbakanımız tarafından “Teşkilatların duygusal davranarak bazı kendine yakın isimleri ön plana çıkarabileceği” şeklinde açıklanmıştır. Şimdiye kadar yapılan uygulamalarda da temayül sonuçlarına göre, üst sıralarda olan isimler aday listelerine girmiştir diye kesin bir uygulamada yoktur. Gerçekte temayül yoklamaları aday belirlemeden çok demokratik tecrübelerin halk tarafından pratik edilmesi ve teşkilatların bir faaliyet olarak canlı bir şekilde seçim havasına sokulması ayrıca bir anlamda da parti propagandasının yapılması gibi amaçları da içerir.

Kesin listeleri elbette Genel Merkezimizin yetkili kurulları belirleyecektir. Biz, kişilere endeksli siyasetin menfaatler üzerine kurulu olduğuna inanıyoruz. Ülkemizin AK Partiye olan ihtiyacı gereği kim aday olursa olsun ülkemiz için çalışılması gerektiğine inanıyoruz.

AK Parti farklı bir partidir. Bölgemizde kişisel siyaset ve korkuya dayalı, psikolojik baskı siyaseti dönemi kapanmıştır. Bölgemizde hizmet siyaseti döneminin başlayacağını hep birlikte göreceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın”

Bu haberi paylaş: Google Favorilerime Ekle Google Facebook'a GönderFacebook Yahoo'ya EkleYahoo Digg'e EkleDigg Del.icio.us'a EkleDel.icio.us
 
Tavsiye Et Tavsiye Et | Yorum Yaz Yorum Yaz

Adnan Güllü Adnan Güllü
WASHINGTON ANITI ve OSMANLININ HEDIYESI

Tarihçi

Zafer Eren Zafer Eren
KIRMIZI VE GRI

DÜZ AYNA

A.Ihsan Kuyumcu A.Ihsan Kuyumcu
YOL AYRIMI

Sair-Yazar-Ressam

Mustafa Eslik Mustafa Eslik
YÖNETICILIK, LIDERLIK VE DUYGUSAL ZEKA

Yazar

Mahir Baspinar Mahir Baspinar
CÜCÜK TEPE (!)

Sair-Yazar

Hanifi Kara Hanifi Kara
EFENDILER EFENDISI'NE

Egitimci, Sâir ve Yazar

Sait Çolakoglu Sait Çolakoglu
ANAMIZ

Sair

Ömer Çay Ömer Çay
SEFA GELDIN RAMAZAN

Sair

Bilal Ay Bilal Ay
SUÇ KIMIN?

Ziyaretçi Defteri

OKU

YAZ

Gazetemiz

Önceki Gazeteler İçin Tıklayınız

Elbistan'da Hava


RSS Kaynağı 

Sitemizdeki yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
bizimelbistangazetesi.Com © 2007-2025 Tüm Hakları Saklıdır.Kardeş Site www.bizimogretmenler.com Düzenleme: Kosker - www.bizimogretmenler.com