Alınan bilgilere göre Elbistan Belediyesi’nin çöp işlerini alan özel bir şirkette 06 BV 7869 plakalı çöp kamyonunu süren Sefa Öksüz, dün sabah mesai arkadaşlarıyla birlikte şehir merkezinde çöpleri topladıktan sonra çöpü boşaltmak üzere yola çıktı.
Yolda ‘siz yemeğe gidin, çöpü ben boşaltır gelirim’ diyerek 2 arkadaşını indirdikten sonra Nurhak Yolu üzerindeki Elbistan Belediyesi’ne ait çöp sahasına doğru yola çıkan Sefa Öksüz, saat 11.30 sıralarında Elbistan-Nurhak Karayolu Şeker Fabrikası civarına geldiğinde birden direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kamyon kontrolden çıkarak yolun sol tarafına doğru kaydı ve şarampole yuvarlanarak takla attı.
Kazayı görenlerin durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirmesi sonucu olay yerine gelen ekipler kamyonda sürücüyü kurtarmak için vakit kaybetmeden çalışmalara başladı ve kaldırmak için vinç çağırıldı.
Olay yerine gelen vinçle kaldırılan kamyonun içinde sıkışan Sefa Öksüz’e müdahale etmek isteyen sağlık ekipleri Öksüz’ün hayatını kaybettiğini belirledi.
Sefa Öksüz ambulansla Elbistan Devlet Hastanesi Morgu’na kaldırılırken, kazayı duyan Elbistan belediye Başkan Yardımcılar Ayhan Özcan, Hacı Götürler, birim amirleri ve işçiler olay yerine geldiler. Sefa Öksüz’ün hayatını kaybettiğini duyan Öksüz’ün yakınları ve mesai arkadaşları sinir krizi geçirdiler.
Sefa Öksüz’ün daha önce Antalya’da bir inşaat firmasında kamyon şoförlüğü yaptığı, 6 ay önce de Elbistan’a gelerek belediye bünyesindeki özel şirkette işe girerek çöp kamyonu kullanmaya başladığı, eşinin de 5 aylık hamile olduğu öğrenildi.
Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.


