23 Nisan Cumartesi günü Kayapınar Restoran’da düzenlenen yemeğe AK Parti İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca, Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Mahir Ünal, Belediye Başkanı Av. Durmuş Küçük, belde belediye başkanları, İl Genel Meclis Üyeleri Sırrı Demir, Ali Demir, Hüseyin Tanrıverdi, Ahmet Göçer partililer katıldı.
Yemek sonrasında açılış konuşmasını yapan AK Parti İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca, birlik ve beraberlik içinde 12 Haziran 2011 genel seçimlerini atlatacaklarını söyledi.
“Siyaset Birlikte Hizmet Etme Sanatıdır”
Daha sonra sözü alan Belediye Başkanı Av. Durmuş Küçük, belediye başkanlığı ve milletvekili görevlerinde değişiklik olabileceğini ve onun içinde siyasetin birlikte hizmet etme sanatı olduğunu söyledi.
Başkan Küçük, “Bugün hepimiz bir aradayız. Çok güzel bir gün. Bundan 2 yıl 1 ay kadar süre önce nasıl güzel bir seçim kampanyası yürüttüğümüzü gayet iyi biliyoruz. Biz yerel seçimde memleketimize büyük başarılar getirdik. Şimdi genel seçimler geldi. Memleket insanlarımızdan, Elbistanlı bir arkadaş aday oldu. Lütfen sözlerimi yanlış anlamayın. Ama siyaset birlikte hizmet etme sanatıdır. Siyasette zaman zaman belirli makamlarda görev alan insanlarımızda değişiklik olur. Dün başka kardeşiniz belediye başkanıydı, bugün bu görev bizlerin, yarında bir başkasının olur. Bu milletvekilliğinde de böyle olur” dedi.
“Türkiye’yi Bir İstikrar ve Güven Adası Haline Getirdik”
Yemekte son olarak bir konuşma yapan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Mahir Ünal, Türkiye’nin siyasi tarihine değinirken 8,5 yılda da AK Parti’nin Türkiye’yi istikrar ve güven adası haline getirdiğini söyledi.
Ünal, “Aslında her birinizin ismini tek tek zikretmek isterim. Çünkü burada bulunan her bir kardeşim son derece değerli, son derece önemli ve her biri gönlünü AK Parti’ye verdiği için, her biri AK Parti’nin siyasetini kendisini mevcut pozisyonuyla birleştirdiği ve bu milletin derdini kendisine dert ettiği için ve şu anda burada bulunduğu için benim için çok değerli. Hepiniz bu süreci hatırlıyorsunuz. Bu ülkede siyaset kurumu anlamını, önemini, gücünü kaybetmişti. Siyaset kurumu çözüm üreten değil sadece düzen gereği milletin önüne götürülen sandıktan çıkanların yaptığı siyasetle kirlenmiş, itibarını kaybetmiş ve önemsizleşmiştir.”
“Elbistanlı Genç Girişimciler Platformu Oluşturalım”
Belediye Başkanı Av. Durmuş Küçük ile Elbistanlı esnaflara ziyaretler düzenlediğini ve genç girişimciler için Elbistanlı Genç Girişimciler Platformu oluşturulma sı gerektiğini söyleyen Ünal, “Bugün esnaf gezisi yaparken bir şey dikkatimi çekti. Yaklaşık 100 dükkan ziyaret ettik. Bu 100 dükkanın 60’ında yaşları 22 ile 30 arasında esnaf vardı. Genç girişimciler. İnanılmaz bir enerji var içlerinde ve o müteşebbis ruhları var içlerinde ve bu ruhları onları bir şeyler yapmaya itmiş. Kimisi telefon, kimisi CD satıyor. Ama yaptıkları işin doğru bir iş olduğu hakkında bir düşünce yok. Orada Belediye başkanımla şunu düşündük; Elbistanlı Genç Girişimciler Platformu oluşturursak çok kısa bir sürede ve ne kadar genç girişimci varsa bu platformda bir araya getirirsek, bunların KOSGEB desteklerinde yararlanmasını, kobi destekleri sağlanırsak önleri açılır” dedi.
Kendisine verilen layığıyla yapacağını söyleyen Milletvekili adayı Mahir Ünal, “Şu anda burada bulunmayı da kendim için bir görev biliyorum. Şunun sözünü veriyorum. Ben sadece sizlere layık olmaya çalışacağım. Birikimimi, bilgimi, donanımımı, ilişkilerimi, sadece şehrimizin daha güzel, daha yaşanabilir, kaynaklarının daha iyi bir şehir haline gelmesi, çocuklarımızın daha iyi bir dünyada yaşamsını sağlamaya teşvik edeceğim” dedi.
