Elbistan İlçe Müftlüğü bünyesinde faaliyetini gösteren Fatih Hafızlık Kur’an Kursu öğrencileri, Elbistan E Tipi Kapalı Cezaevi karşısında Şardağı eteklerine 100 adet sedir ve çam fidanını Elbistan Kaymakamı Metin Maytalman, Elbistan Müftüsü Ramazan Tolan, Nurhak Müftüsü Şaban Soytekinoğlu ile birlikte diktiler.
Öğrenciler, kendilerine özel bir hatıra ormanı oluşturmak için böyle bir çalışma başlattıklarını ve fidanları da kendi imkanlarıyla temin ettiklerini söylediler.
Fidan dikmenin çok güzel ve önemli olduğunu belirten Elbistan Kaymakamı Metin Maytalman ise fidan dikmek ne kadar önemliyse onların bakımının da çok önemli olduğuna dikkat çekti.
Müftü Ramazan Tolan ise şunları söyledi; “Fatih Hafızlık Kur’an Kursu öğrencileri ve öğreticilerinin kendi imkanları ile temin ettikleri fidanları hep birlikte burada dikiyoruz. Hafız olan ve ileride İmam Hatip olacak bu öğrencilerimizin ağaç sevgisini kalplerine yerleştirmek, onları alıştırmak için böyle bir etkinlik gerçekleştirdik. Bilindiği üzere dinimizde ağaç dikmek çok önemli bir harekettir. Peygamber efendimiz ‘Kıyametin kopacağını bilseniz dahi elinizde bir fidan varsa onu dikeceksiniz’ sözleriyle bizlere bir emir buyurmuştur. Bizlerde bu emri yerine getirmek ve vatandaşımıza örnek olmak için Böyle bir faaliyette bulunduk. İnşallah Elbistanlı kardeşlerimize örnek olması ve Elbistan’ımızı yeşillendirmek için herkes elinden gelen gayreti gösterecektir. Elbistan’ımızı hep kuru bir şekilde gördük. İnşallah yeni nesiller yeşil bir Elbistan olarak görecekler” dedi.