AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Adayları Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu ile İdris Tezcan Elbistan’a gelerek seçim bürosunu ziyaret edip esnafları gezdiler.
İlk olarak seçim bürosunu ziyaret eden Ramazanoğlu ve Tezcan, burada AK Parti Elbistan ilçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca ve partililer tarafından karşılandı. Burada bir konuşma yapan Kısaca şunları söyledi; “Bilindiği gibi AK Parti’de bölge ayrımı bitmiştir. Kahramanmaraş’ta milletvekili adaylarımızın hepsi bizim kendi milletvekili adayımızdır. Kahramanmaraş ne hizmet görüyorsa Elbistan, Afşin, Andırın kısacası tüm ilçelerin hepsi aynı hizmeti görecektir”
Daha sonra bir konuşma yapan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu ise şunları söyledi; “Her ne kadar Kahramanmaraş merkez Divanlı Mahallesi doğumlu bir kardeşiniz olsam da kendimi Elbistanlı gibi hissediyorum. Çünkü ben buraya çok gelip-gittim. Çok yakın akrabam olan Alaattin Kavaf, kendisi AEL İşletme Müdürlüğü’nün 28 yıl müdürlüğünü yaptı. Onun için Elbistan bizim ikinci yuvamız. Buranın tuzunu ekmeğini yedik. Sizlerle beraber olduk.
Şimdi milletvekili adayı olarak sizlerin karşısındayız. Sizlerin sorunları ve tavsiyelerinizle birlikte bunlara en iyi çözümleri getirebilmek adına TBMM’de sizleri temsil etmek üzere karşınızda bulunuyoruz. Elbistan’da görmüş olduğumuz bu coşku, bize göstermiş olduğunuz bu sıcak ilgi, karşılama ve teveccüh, sizlerin burada seçim bürosunda misafir etmeniz bizim için gerçekten her türlü takdirin üstündedir. Elbistan ve Kahramanmaraş, tabii ki Kahramanmaraş’ın büyük şehir olma döneminde birbirini destekleyen, birbirini tamamlayan iki önemli unsur olacaktır. Elbistan ve Elbistanlı hemşerilerimiz her zaman Kahramanmaraş’a destek olmuşlardır. Kahramanmaraş her zaman Elbistan’a destek olmuştur. O bakımdan Böyle bir aile birliği içerisinde diğer 9 ilçemizle birlikte kardeşlik hukuku içerisinde ilçe başkanımızın da dediği gibi artık ilçeler arası ayrım yapmadan hepimiz birimiz, birimiz hepimiz düşüncesiyle burada sizlerle beraber olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.
Gerek burada seçim çalışmalarına devam eden Mahir Ünal kardeşimiz gerek Andırın’da çalışmalarına devam eden İdris Tezcan kardeşimiz gerekse ben bundan sonra ki çalışmalarımızda da gerek Elbistan’ın yanında gerekse Andırın’ın yanında hem de diğer ilçelerimizin yanında olacağız. Diğer adaylarımızda değerli Elbistanlı kardeşlerimiz olarak sizleri burada ziyaret edecekler. Bu çalışmalar bir şekilde seçimlere kadar devam edecek. Seçimlere 17 gün kaldı. Bu kalan zamanı çok iyi değerlendirmemiz lazım. Burada teşkilat olarak çok önemli bir ilkeyi kendimize prensip edindik. Biz çalışmalarımızda diğer partililerle ilgili herhangi bir eleştiri getirmiyoruz. Çünkü bizim diğer partileri eleştirmeye ihtiyacımız yok. AK Parti icraatlarını ve hizmetlerini anlatmamız yeterlidir. Bu açıdan bu davranışımız ne kadar yapıcı bir yaklaşımsa, aynı zaman da diğer partinin mensubu kardeşlerimiz nezdinde çok büyük takdir görmektedir. Açıkçası diğer partinin mensubu olan insanlarda bizim hemşerimizdir. Onlarda bu memleketin iyiliğini gelişmesini talep etmektedirler. Fakat tabii ki ayrı partilerde hizmet vermekteyiz. Buda son derece doğal ve demokratik bir yarıştır. Onun için diğer partilere mensup kardeşlerimize de ben özellikle şunu ifade etmek istiyorum.
Eğer hizmete ve icraata bakılarak oy verilecekse AK Parti icraatları ortada adres belli. Sayın Başbakanımızın ortaya koyduğu demokratik tavra bakılarak oy verilecekse başbakanımız ne dedi? ‘Ben üç dönemden fazla milletvekili olmayacağım, üç dönemden başka başbakan olmayacağım, ben üç dönemden fazla AK Parti Genel Başkanı olmayacağım’ dedi. Bu kapsamda böyle demokratik bir tavır diğer Avrupa ülkelerinde yok. Yani siyaset ve demokrasi tarihinde görülmemiş bir demokratik tavrı sergileyen başbakanımız var. Demokratik tavır açısından oy verilecekse yine adres belli. Birde Başbakanımızın yaşantısı ile ilgili bir iki şey hatırlatmak istiyorum. Biliyorsunuz daha önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı idi. Belediye başkanlarının ikametgahına tahsis edilmiş Florya’da denizin kenarında 10 dönümden fazla bahçesi olan çok büyük bir malikane var. Burası belediye başkanı iken ailesi ile birlikte ikametine tahsis edilmiş olmasına rağmen Sayın Başbakanımız bir gün bile orada ikamet etmedi. Ailesi ile birlikte kendi evinde kaldı. İkinci bir örnek, başbakan oldu, Cumhurbaşkanlığı köşkünün karşısında başbakanlık köşkü var. Orası da devasa bir bina. Orası da Sayın Başbakanın ikametgahına tahsis edilmiştir ama başbakanımız orada bile bir gün dahi ikamet etmedi. Ne yaptı? Keçiören’de 3 oda 1 salon apartman dairesinde ikamet etti ve halen orada yaşamını sürdürüyor. İşte böyle bir dünya liderinin siyasi ahlakına, aile yaşantısına bakılarak oy verilebilecek tek adres yine AK Parti’dir.
Benim sizlerden ricam şu; bu seçimlere katılımı ne kadar yükseltirsek o kadar iyi olur. Ne kadar seçmen sandığa gider ve en tabi hakkı olan oy kullanma hakkını icra eder ise, o zaman Türkiye’mizde seçimlere katılım oranı o kadar yüksek olacaktır. Buda dünya demokrasi arenasında Türkiye’nin itibarını yükseltecek, demokrasi kalitesini artıracak, kökleşmesini ve yerleşmesini artıracak. Hangi partiye oy verirlerse versinler, tüm değerle seçmenlerin mutlaka sandık başına gitmeleri, sandıkta oylarını özgürce kullanmaları lazım. Sizlere fikirleriniz sorulduğu zaman da doğru adresi göstermekte fayda var. Onun için AK Parti icraatlarını anlatırken, son derece tarafsız bir düşünce ile gerçekleri söylemeniz yeterlidir.”
Diğer aday İdris Tezcan ise; “Bildiğiniz gibi önümüzde bir genel seçim var ve bu seçimle ilgili olarak seçim kampanyamızı yürütmekteyiz. Bu kapsamda Elbistan ilçemizi ziyarete geldik. Bu seçimde ben özellikle aklıselim insanlarımızı göreve davet ediyorum. Dolayısıyla seçim kampanyasında sadece teşkilat mensubu arkadaşlarımız ve aday arkadaşlarım görev yapmayacak, dolayısıyla sizlerde bu görevi sırtlamalısınız. Bugüne kadar AK Parti’nin yaptıkları ortadadır. Dolayısıyla cumhuriyet tarihinden beri en istikrarlı dönem yaşanmaktadır. Bu istikrarın devamı ve ileri demokrasi için insanımız büyük bir coşku ile seçim kampanyasına destek vermektedir” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Milletvekili Adayları idris Tezcan ile Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu esnafları gezip sorunlarını dinleyerek destek istediler.
