Yazılı olarak yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Enerji Bir-Sen olarak Afşin-Elbistan Linyitleri, Afşin-Elbistan A Termik Santrali, Afşin-Elbistan B Termik Santrali, Elbistan Şeker Fabrikası ve TEİAŞ Afşin-Elbistan Başmühendisliğinde yetkiyi aldık. Elbistan’da Enerji hizmet kolunda yetki artık Enerji Bir-Sen’de. Yetkili sendika olmamız münasebetiyle, sendikal mücadelemize destek veren, tüm üyelerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.
Gerçek memur sendikacılığı Memur-Sen ile başlamış olup farkımızı toplu sözleşme hakkını elde etmekle göstermiş olduk. Önümüzdeki Ağustos ayında memurlar ilk kez toplu sözleşme yapacak olup yetkili sendika olarak toplu sözleşme masasına oturacağız. Üyelerimizin ve memurların sorunlarını toplu sözleşme masasına taşıyıp çözmeye çalışacağız. Sendikal mücadelede kamu görevlilerinin değişmez temsilcisi haline gelen Memur-Sen, Türkiye’nin en büyük memur konfederasyonu olma özelliğini üye sayısını 500 binin üzerine çıkararak devam ettirdi. Memur-Sen kurumlarda imzalanan mutabakat rakamlarına göre 11 hizmet kolundan 7’sinde yetkili sendika olmuştur. Diyanet-Sen, Toç-Bir-Sen, Bem-Bir-Sen, Sağlık-Sen, Enerji Bir-Sen’den sonra Eğitim Bir-Sen ve Bayındır Memur-Sen de, rakip sendikaların üye sayılarını geride bırakarak genel yetkili sendika olma hakkını elde ettiler.
Memur-Sen’in kendisine hedef olarak belirlediği, daha özgür, daha adil, daha çok kalkınmış bir Türkiye ve 3 yıl sonrası için en az 750 bin üye, bütün hizmet kollarında yetkiye ulaşma hedefine ulaşması da zor olmayacaktır. Hak arayışında kamu görevlilerinin; demokrasi mücadelesinde milletin ve millet iradesinin; zulüm karşısında insanlığın ve mazlumların sesi ve vicdanı olan ve olmaya devam eden Memur-Sen’in bu yılda Türkiye’nin en büyük ve yetkili konfederasyonu olmasında emeği geçen tüm Memur-Sen üyelerine adına teşekkür ediyor; Genel yetki bize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz”