54 kişinin katıldığı geziye Okul Müdürü M. Reşit İnanç başkanlık ederken, öğretmenler Ömer Kemik, Erkut Ertuğrul ve Seher Uğur ile Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet Kılıç, Yönetim Kurulu Üyesi Gönül Ünlü gezide yer aldılar.
Yoğun ilginin olduğu bu gezide ilk olarak Bursa'da Tophane, Osman Gazi, Organ Gazi Türbeleri, Emir Sultan, 1. Mehmet Çelebi, Ulu Cami, Uludağ'daki Uluçınar ve Bursa gezildi. Daha sonra Çanakkale'ye geçen gezi kafilesi Truva Atı ve Nusrat Mayın Gemisi, Aynalı Çarşı ile şehrin belli bölgelerini gezip, Eceabat Gençlik Merkezinde konakladılar.
İkinci gün sabahın erken saatinden itibaren Seyit Onbaşı,Conk Bayırı, Kilit Bahir, Eceabat Tarihe Saygı Mezarı, Anzak Koyu, 57. Alay Şehitliği, Alçı Tepe, Kanlı Sırt, Kaymakam Hasan Bey Şehitliği, Nuri Yamut Şehitliği, Mecidiye Tarabyası, Namazgah Tarabyası ziyaret edildi.
Çanakkale ruhunu yaşayan öğretmen ve öğrenciler, daha sonra Ankara'da Anıtkabiri ve Gençlik Parkını gezerek Elbistan'a döndüler.

