Alınan bilgilere göre kaçak cep telefonu satışı yapıldığı bilgisine ulaşan Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği’ne bağlı ekipler, konuyla ilgili olarak ilçe merkezinde bir operasyon yaptı.
Yapılan operasyonda çeşitli marka ve modellerde 223 adet kaçak cep telefonu ele geçirildi. K.H., İ.K., M.D. ve K.B. isimli 4 kişinin de gözaltına alındığı operasyonda kaçak cep telefonlarıyla birlikte 300 adet batarya ile 112 adet de şarj cihazı ele geçirildi.
Operasyonda ele geçirilen telefon, batarya ve şarj cihazlarına polis tarafından el konurken, K.H., İ.K., M.D. ve K.B. hakkında da 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa Muhalefet suçundan işlem yapıldı.