Alınan bilgilere göre kaza, 25 Haziran 2011 Cumartesi günü saat 12.15 sıralarında Göktürk Caddesi ile Hacı Esat Efendi Caddesi’nin kesiştiği Kümbet Yol Kavşağı’nda meydana geldi. İddialara göre Hacı Esat Efendi Caddesi istikametinde seyir halinde olan Y.S. (31) yönetimindeki 46 ES 483 plakalı otomobil ile Göktürk Caddesi istikametinde seyir halinde olan O.Ö. (26) yönetimindeki 46 J 3060 plakalı servis aracı Kümbet Yol Kavşağı’nda çarpıştı.
Çarpışmanın şiddetiyle servis aracı orta refüje çıkarken otomobil ise tersi istikamete döndü. Servis aracının, özel bir rehabilitasyon merkezine ait olduğu ve içerisinde rehabilitasyon merkezinde eğitim gören engelli öğrenciler ile öğrencilerin velilerinin bulunduğu öğrenilirken, kazada 16 kişi yaralandı.
Kazada yaralanan otomobil sürücüsü Y.S. ile otomobilde bulunan Ali Öncel (17), Mehmet Öztunç (20), Hacı Arslan (17), servis şoförü O.Ö. ve serviste bulunan Ayşe Koç (13), Ayfer Koç (11), İrem Özdemir (16), Yaşar Demirci (28), Tuğçe Şahin (5), Fatma Yıldız (26) Rukiye Yanar, (30), Ahmet Melih Öztürk (6), Hüsnegül Öztürk (41), Zeynep Kılıç (18), Galip Kemik (17) olay yerine gönderilen ambulans ve yoldan geçen vatandaşlar tarafından Elbistan Devlet Hastanesi ile Özel Yaşam Hastanesi’ne kaldırıldılar.
Yaralılardan otomobil sürücüsü Y.S.’nin sağlık durumunun ağır olduğu öğrenilirken, kazayı duyan öğrencilerin yakınları ise hastaneye akın etti.