Anasayfa | Eczanelerimiz | İletişim-Künye | Resmi Kurum telefonları | Haber Ara | Sitene Ekle | RSS Kaynağı

HABER ARA


Gelişmiş Arama

EN ÇOK OKUNANLAR

Takvim

Sayaç

AEL'ye İşçi Alımı İçin İş-Kur'a Yazı Yazıldı

EÜAŞ Genel Müdürü Halil Alış, Afşin-Elbistan Linyitleri'nde istihdam edilecek olan 670 işçi için EÜAŞ olarak yönetim kurulu kararı aldıklarını belirterek; "İşçilerin alımı için de İş-Kur'a yazıyı yazdık. Bir aksilik çıkmazsa bu ay içerisinde İş-Kur ilana çıkarak başvuruları almaya başlayacağız" dedi.
Yorumlar  Yorum Sayısı : 7 Tarih  Tarih : 27 Haziran 2011 10:21

2010 yılının Temmuz Ayı’nda Afşin-Elbistan Linyitleri (AEL) Kışlaköy Kömür Havzası için ilana çıkılan fakat daha sonra iptal edilen 143 kişilik kadro beklemede dururken, 6 ve 10 Şubat 2011 tarihlerinde Afşin-Elbistan B Termik Santralı’na kömür veren Çöllolar Kömür Sahası’nda meydana gelen göçükler nedeniyle B Santralı’na AEL’den kömür verilmeye başlanmasıyla AEL’de iş yükü artmıştı.

AEL’nin ‘iş yükümüz arttı ama personelimiz az’ demesi üzerine EÜAŞ Genel Müdürü Halil Alış, daha önce iptal edilen 143 kişilik kadronun artırılması için Hazine Müsteşarlığı ile görüşmüş, yapmış olduğu görüşme olumlu sonuçlanmış ve 25 Nisan 2011 Pazartesi günü bölgeye yapmış olduğu ziyarette de AEL’de istihdam edilmek üzere memurundan teknisyenine, teknikerinden mühendisine kadar 670 işçi alınacağını, alımların ise Haziran Ayı’nın sonlarına doğru yapılacağını açıklamıştı.

Alış’ın bu açıklamalarının üzerinden 2 ay geçerken, bölgede de merakla beklenen ve bölge halkının ‘Haziran da geldi işçi alımı ne zaman yapılacak?’ sorusunun cevabı yine Halil Alış’tan geldi. EÜAŞ Genel Müdürü Halil Alış, Bizim Elbistan Gazetesi’ne yaptığı son açıklamada işçi alımlarının bir aksilik çıkmaması durumunda bu ayın içerisinde yapılacağını duyurdu.

İşçi alımının kesinlikle yapılacağının altını çizen Alış; “10 gün önce işçi alımı konusunda yönetim kurulu kararını aldık. Alınan karar üzerine de işçilerin alımı için Türkiye İş Kurumu’na yazıyı yazdık. Onlar duyuruyu yapacaklar. Bir aksilik çıkmazsa bu ay içerisinde İş-Kur ilana çıkarak başvuruları almaya başlayacağız” dedi.

2010 yılı Temmuz Ayı’nda iptal edilen 143 kişilik kadro dışında EÜAŞ’ın müracaatı üzerine 143’e ilaveten 57’si mühendis, 14’ü memur, 70’i tekniker ve 386’sı teknisyen olmak üzere 527 kişilik kadro verilmiş, bu kadroyla birlikte alınacak işçi sayısı 670’e çıkmıştı.

Bu haberi paylaş: Google Favorilerime Ekle Google Facebook'a GönderFacebook Yahoo'ya EkleYahoo Digg'e EkleDigg Del.icio.us'a EkleDel.icio.us
 
Tavsiye Et Tavsiye Et | Yorum Yaz Yorum Yaz

Bu habere toplam 7 yorum yazylmy?tyr.

burak [ 05 Temmuz 2011 11:19 ]

alınacakata ne zaman arkadaş birisi çıkıyo gazetelere manşt oluyor burdaki insanların onuru gururu gelecegiyle oynuyorlar yazık yazık

AHMET [ 30 Haziran 2011 14:39 ]

hangi işkura yazı yazılmış? vietnamdaki işkuramı milleti umutlandırmaktan vazgeçin sayın alış almıyorsanız almıyoruz diyin.

ahmet [ 29 Haziran 2011 18:50 ]

hani nerde alım

yusuf [ 29 Haziran 2011 17:13 ]

sevindik hayırlı olsun yöremiz işin

Yorumların tamamını okumak için tıklayın.

Adnan Güllü Adnan Güllü
WASHINGTON ANITI ve OSMANLININ HEDIYESI

Tarihçi

Zafer Eren Zafer Eren
KIRMIZI VE GRI

DÜZ AYNA

A.Ihsan Kuyumcu A.Ihsan Kuyumcu
YOL AYRIMI

Sair-Yazar-Ressam

Mustafa Eslik Mustafa Eslik
YÖNETICILIK, LIDERLIK VE DUYGUSAL ZEKA

Yazar

Mahir Baspinar Mahir Baspinar
CÜCÜK TEPE (!)

Sair-Yazar

Hanifi Kara Hanifi Kara
EFENDILER EFENDISI'NE

Egitimci, Sâir ve Yazar

Sait Çolakoglu Sait Çolakoglu
ANAMIZ

Sair

Ömer Çay Ömer Çay
SEFA GELDIN RAMAZAN

Sair

Bilal Ay Bilal Ay
SUÇ KIMIN?

Ziyaretçi Defteri

OKU

YAZ

Gazetemiz

Önceki Gazeteler İçin Tıklayınız

Elbistan'da Hava


RSS Kaynağı 

Sitemizdeki yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
bizimelbistangazetesi.Com © 2007-2025 Tüm Hakları Saklıdır.Kardeş Site www.bizimogretmenler.com Düzenleme: Kosker - www.bizimogretmenler.com