Elbistan Devlet Hastanesi’nde her yıl sivil savunma birimi tarafından yapılan yangın tatbikatına bir yenisi daha eklendi. Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirilen yangın tatbikatında, itfaiye ekipleri ve tatbikata katılan hastane personeli tatbikatta adeta gerçeği aratmadı.
Hastane bahçesinde yangın ihbarını alan Elbistan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, olay yerine iki dakikada ulaşması, tatbikata katılan vatandaşlar tarafından takdir topladı.
Daha önceden hazırlanan yanıcı maddelerin ateşe verilmesi ile çıkarılan yangını hastane personeli kısa süre içerisinde, yangın tüpleriyle müdahale ederek, söndürdü.
Yangın alarmının verilmesi ile birlikte hastanede tedavi gören bir hasta, itfaiye erleri tarafından 4. kata uzatılan itfaiye merdiveni aracılığıyla, kısa süre içerisinde tahliye edilerek, bina dışına çıkarıldı.
Tatbikatta, hastane binasında senaryo gereği mahsur kalan itfaiye eri, içi hava dolu brandanın üzerine 3. kattan atlaması, izleyenler tarafından büyük alkış aldı.
Gerçeği aratmayan tatbikatta, kaza yapan araç içerisinde sıkışan bir yaralıda, itfaiye erlerinin müdahalesi sonucu bulunduğu yerden çıkartıldı.
Tatbikat sonunda, itfaiye erleri kimyasal yangınların söndürülmesinde kullanılan köpük sistemiyle, yangına nasıl müdahale edileceğini uygulamalı olarak gösterdi.
İtfaiye Müdürü Lütfi Demir, yangın ve yaralı kurtarma tatbikatının amacına ulaştığını ifade etti.
Devlet Hastanesi Başhekimi Murat Gönen ise, tatbikatın düzenlenmesinde emeği bulunan herkese teşekkür etti.
Hastanede bulunan yangın tüplerinin tamamının kullanıldığı tatbikat sonucunda, yangın tüpleri yenisi ile değiştirildi.
Tatbikat hakkında bir açıklama yapan Elbistan Devlet Hastanesi Sivil Savunma Amiri Kemal Gündeşli, şunları söyledi:
“Hastanemiz özel güvenlik ve diğer personellerine olası yangın anında yapmaları gerekenlerin uygulamalı olarak anlatıldığı bir tatbikat düzenledik. Elbistan Belediyesi İtfaiyesi ile ortaklaşa gerçekleştirilen tatbikat sorunsuz bir şekilde uygulandı. Bu tatbikatlardaki amacımız, personellerimizin bu tür olaylara karşı eğitilmesidir.”