Karayolları Mersin 5. Bölge Müdürlüğü, kendisine bağlı olan Karayolları 58. Elbistan Şube Şefliği’nin sorumluluğunda bulunan 448 kilometrelik il ve devlet yolunun 250 kilometrelik kısmının asfaltlanması için ihale yaptı ve ihaleyi de Bölükbaşı İnşaat Taşımacılık kazandı.
Asfaltlanacak yollardaki son durum hakkında görüş alışverişinde bulunmak ve bir değerlendirme yapmak için Karayolları Mersin 5. Bölge Asfalt Başmühendisi Mehmet Bilgili, Elbistan Şube Şefi Cuma Tontuş ve Asfalt Şantiye Şefi Mustafa Gözüküçük ile müteahhit Bölükbaşı İnşaat ve Taşımacılık Sahibi Mazhar Bölükbaşı Karayolları 58. Elbistan Şube Şefliği’nde bir toplantı yaptılar.
Karayolları Mersin 5. Bölge Asfalt Başmühendisi Mehmet Bilgili, 250 kilometrelik yolda yapılacak olan asfalt çalışmasının sathi kaplama olacağını belirtirken, bunun da yolun kalitesini artıracağını söyledi.
Karayolları Elbistan 58. Şube Şefi Cuma Tontuş ise, kış aylarında yollarda bozulmalar meydana geldiğini bu nedenle de bozulan yolların yeniden asfaltlanması için çalışmalara başladıklarını, çalışmalar kapsamında 250 kilometrelik yolun asfaltlanacağını söyledi.
250 kilometrelik yolun sathi kaplama işini alan Bölükbaşı İnşaat ve Taşımacılık Sahibi Mazhar Bölükbaşı ise yolları kaliteli bir işçilikle yapacaklarını belirtirken, sathi kaplamada kullandıkları mıcırın ise elenip yıkandığını söyledi.