Anasayfa | Eczanelerimiz | İletişim-Künye | Resmi Kurum telefonları | Haber Ara | Sitene Ekle | RSS Kaynağı

HABER ARA


Gelişmiş Arama

EN ÇOK OKUNANLAR

Takvim

Sayaç

Kahramanmaraş Teknoparkı'na Kavuştu

Kahramanmaraş halkının merakla beklediği ve Kahramanmaraş'ın gelişmesine önemli katkılar sağlayacak olan Teknopark, 4 Temmuz 2011 Tarih ve 27984 (2.Mükerrer) Sayılı Resmi Gazete'de yayınlanarak, Kahramanmaraş Teknoloji Geliştirme Bölge (KSÜ Avşar yerleşkesi alanı) olarak tespit edildi.
Yorumlar  Yorum Sayısı : 0 Tarih  Tarih : 14 Temmuz 2011 10:07

2008 yılından bu yana Bürokrat, Akademisyen ve İşadamlarından oluşan ekip tarafında yoğun gayret ve çaba ile takip edilen Teknokent Yürütme Kurulu Başkanı Vali Şükrü Kocatepe Teknokent’in kurulmasından duyduğu memnuniyetini dile getirerek " Kahramanmaraş’ın geleceği için önemli bir adım, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Avşar Yerleşkesi alanında kurulan Teknopark ülkemizde kurulan 31 Teknopark’tan biri. Bilindiği gibi Teknopark; yeni fikir ve buluş sahiplerinin başarılı olabilmeleri için uygun bir çalışma ortamı oluşturan veya kendi alanında kendini ispatlamış olan büyük şirketlerin ve küçük şirketlerin veya yeni girişimcilerin, güzel bir yaşam ve yerleşim yerinde bir araya gelmelerini, üniversite sanayi ve kamu kuruluşları arasında işbirliği sağlayan sistem olarak adlandırılmaktadır.  Ayrıca bilim ve teknoloji alanındaki buluşları ve gelişmeleri girişimciler aracılığıyla, sanayi alanında aktarmak için bir araç olarak tarif edilebilir. Böyle bir parkın Kahramanmaraş’ta artık faaliyette olması ve sanayici iş adamlarımız ile KSÜ akademisyenlerinin ortak çalışmalarının sanayi ve teknoloji getirilerini önümüzdeki zaman dilimi içerisinde fazlasıyla göreceğiz. "dedi.

Önümüzdeki günlerde Vali Şükrü Kocatepe başkanlığında bir toplantı yapılarak Teknopark Yönetici Şirketin kuruluşu, katılım sermaye oranları gibi konular görüşülerek karara bağlanacak.

Bu haberi paylaş: Google Favorilerime Ekle Google Facebook'a GönderFacebook Yahoo'ya EkleYahoo Digg'e EkleDigg Del.icio.us'a EkleDel.icio.us
 
Tavsiye Et Tavsiye Et | Yorum Yaz Yorum Yaz

Adnan Güllü Adnan Güllü
WASHINGTON ANITI ve OSMANLININ HEDIYESI

Tarihçi

Zafer Eren Zafer Eren
KIRMIZI VE GRI

DÜZ AYNA

A.Ihsan Kuyumcu A.Ihsan Kuyumcu
YOL AYRIMI

Sair-Yazar-Ressam

Mustafa Eslik Mustafa Eslik
YÖNETICILIK, LIDERLIK VE DUYGUSAL ZEKA

Yazar

Mahir Baspinar Mahir Baspinar
CÜCÜK TEPE (!)

Sair-Yazar

Hanifi Kara Hanifi Kara
EFENDILER EFENDISI'NE

Egitimci, Sâir ve Yazar

Sait Çolakoglu Sait Çolakoglu
ANAMIZ

Sair

Ömer Çay Ömer Çay
SEFA GELDIN RAMAZAN

Sair

Bilal Ay Bilal Ay
SUÇ KIMIN?

Ziyaretçi Defteri

OKU

YAZ

Gazetemiz

Önceki Gazeteler İçin Tıklayınız

Elbistan'da Hava


RSS Kaynağı 

Sitemizdeki yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
bizimelbistangazetesi.Com © 2007-2025 Tüm Hakları Saklıdır.Kardeş Site www.bizimogretmenler.com Düzenleme: Kosker - www.bizimogretmenler.com