Hayvan hırsızlığının önüne geçmek için çeşitli tedbirler alan, hırsızları yakalamak için de hayvan hırsızlığından sabıkalıların dosyalarını arşivden indirip onları yakın takibe alma gibi detaylı ve titiz bir çalışma içerisine giren Elbistan Jandarma Komutanlığı, yapmış olduğu bu titiz çalışmaların meyvesini almaya başladı.
6 Haziran 2011 tarihinde meydana gelen olayda Kışla Köyü’nde H.K.’ya (72) ait 320 küçükbaş hayvanı açık arazide otlatan çoban M.Ş.(40), saat 19:30 sularında kimliği belirsiz kişilerin zoruyla elleri ve ayakları ip yardımıyla bağlanarak etkisiz hale getirip 320 adet küçükbaş hayvanı alarak kayıplara karıştılar.
Olayın duyulmasının ardından H.K.’nin hayvanlarını çalan yağmacılardan şikâyetçi olmasıyla birlikte Elbistan Jandarma Komutanlığı olayla ilgili hummalı bir çalışma başlattı.
Yapılan çalışmanın sonucunda yağma edilen 320 küçükbaş hayvanın 175’i olayın olduğu bölgeye 500 metre uzaklıktaki arazide bulunurken çoban M.Ş.’nin ifadesine başvuran ve olayda oluşan delilleri toplayan Elbistan Jandarma Komutanlığı ekipleri, hayvanları çalanın Y.A. (30) olduğunu tespit etti.
Y.A., jandarma tarafından kısa sürede yakalanırken suçunu da itiraf etti. Y.A, savcılıkta alınan ifadesinin ardından tutuklanırken jandarma olaya karıştığı iddia edilen 3 kişinin yakalanması ve hırsızlar tarafından çalınan 145 küçükbaş hayvanın bulunması için çalışmalarına devam ediyor.